banner image

Rosense gül suyu faydaları nelerdir? Gül suyu deneyimim.


 Rosense gül suyu etkilerini merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.
Rosense gül suyu

Rosense gül suyu nedir? Gül suyu kullananlar ?

  Görüntüsüyle ve kokusuyla herkesin en sevdiği çiçeklerden biri olan gülün pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Gelin hep beraber gül suyu hakkında detaylı bilgi edinelim.

  1. Gül suyunun kullanım alanları
  2. Gül suyunun cilde faydaları
  3. Gül suyu nasıl yapılır?
  4. Rosense gül suyu deneyimim  
  Damıtılarak elde edilen gül suyunun faydaları, saymakla bitmez. İlk kez İran'da damıtılarak elde edilen gül suyu, günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır.

 Gül suyunun kullanım alanları   

  • Saç diplerinize sürebilirsiniz, kan dolaşımını hızlandırarak saçların uzamasını ve beslenmesini sağlar, aynı zamanda parlaklık verir.
  • Gül çayı yapılarak ağız yoluyla tüketilebilir. Toksinlerden vücudu arındırmak amaçlı, sindirim sistemi düzenleyici, sinir yatıştırıcı olarak tercih edilebilir.
  • Kabe yıkanırken zemzemle birlikte gül suyu kullanılır.
  • 'Güllaç' ve 'lokum' gibi tatlılarda tercih edilir. Aynı zamanda gül reçeli yapılabilir.
  • Cildiniz için kullanabilirsiniz.

Gül suyunun cilde faydaları 

  • Cildi fazla yıkamaktan kaynaklı PH dengesini düzenler.
  • Sivilce oluşumunu engeller.
  • Cilt tonunu eşitler. Özellikle hassas ciltlerdeki kızarıklığa iyi gelir.
  • Lekeleri açar.
  • Cildi tazeler ve canlı bir görüntüye kavuşturur.
  • Her cilt tipine uygundur. Her cilde nem sağlar.
  • İltihap giderici etkisi vardır. Yağ bezeleri için de kullanılır.
  • Tonik olarak tercih edilebilir.
  • A ve C vitamini içerir.
  • Cilde ferahlık hissi verir.
 Gül suyunun cilde olan faydalarını çoğaltmak mümkün. Bu kadar çok faydası olan, başka ürün karışımları olmayan gül suyuna neden şans vermiyorsunuz?
 Dilerseniz evde yapın (O kadar gül bulmak biraz zor da olsa) dilerseniz de içeriği %100 doğal olan gül sularını tercih edebilirsiniz.

Gül suyu nasıl yapılır?

   500 ml gül suyu için 3 bin gül gerekir. Yarım kilo kadar gülü ayıkladıktan sonra, tozundan arınması için suyla nazikçe yıkayın.

  Yarım litre suya gülleri koyup kaynatın, kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kapağı kapalı kaynatın.
 1-2 saat dinlenen gül suyunu, tülbent yardımıyla süzün ve cam şişede bir gün kadar buzdolabında bekleterek kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

  Ancak bu kadar gülü bulamam, zahmete giremem, diyorsanız, Rosense markasının gül suyu tam size göre. İçeriğinin doğal oluşu sayesinde aynı etkiyi almanız mümkün.  Aynı zamanda bu markanın gül suyunu gelen müşterilerini bakıma hazırlarken ilk olarak bu gül suyuyla temizleyen güzellik merkezleri bulunmakta. Gül suyunun faydalarından cildiniz de yararlansın istiyorsanız, denemeniz gereken bir ürün...


Rosense gül suyu deneyimim. Memnun kaldım mı?

  Yağlı bir cilde sahip olduğum için cildimi daha sık temizleme ihtiyacı duyuyorum. Bunun içinde hem cildimi yatıştıracak hem de canlılık ve tazelik verecek bir tonik arıyordum. Çevremde kullanan kişilerin de beğenisi üzerine denemeye karar verdim. Ben alalı baya uzun zaman oluyor o yüzden ambalajı eski ancak yeni ambalajıyla birçok kozmetikte bulabilirsiniz.

  Ürünü kullanmaya başladıktan sonra yüzümdeki yağlanma azaldığı için otomatik olarak sivilcelenme de azaldı. Cildiniz yağlıysa, eminim sizde biliyorsunuz günde iki kez temizleme jeliyle yıkamanız gerekiyor. Sabah sadece suyla yıkadığımda öğleye doğru yüzüm hemen yağlanmaya başlıyo. Yüzümü temizleyici jelle yıkamaya üşendiğim zamanlar da hemen rosense gül suyunu kullanıyorum. Hem cildim yağdan tamamen arınıyo hem de cildim gerilmeden nemleniyor...
  Sizin de cildimi temizleyici etkisini daha iyi anlamanız için, yüzümü sabah uyandığımda sadece su dışında  akşama kadar yıkamadım. Akşam olduğunda cildimi tonikle temizledim. Hoş bir görüntü olmasa da aşağı kısma görselini bırakıyorum, farkı görmeniz adına...

 



Rosense gül suyu faydaları nelerdir? Gül suyu deneyimim. Rosense gül suyu faydaları nelerdir? Gül suyu deneyimim. Reviewed by kadınadair on Nisan 05, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.