banner image

Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir?

 

Kozalak Şurubu


 Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri hepimiz

      Virüse ne iyi gelir?

      Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?

      Koronavirüsü nasıl hafif geçiririm ? şeklinde internet üzerinden birçok arama yaptık.

    Virüsle birlikte adından çokça söz ettiren Kozalak şurubu da bu aramalarda karşımıza çıkanlardan oldu. Kozalak şurubu hakkında ;

  1. Kozalak şurubu nedir ?
  2. Kozalak şurubu faydaları ve zararları nelerdir ?
  3. Kozalak şurubunu kimler kullanamaz ?   
  4. Kozalak şurubu nasıl yapılır ?
  5. Kozalak şurubu nerede satılır ?

gibi sorulara cevap aradığımız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kozalak Şurubu Nedir?

 Çam kozalaklarının toplanmasıyla birlikte, reçelden daha cıvık bir kıvamda elde edilen bağışıklık için önemli bir yere sahip şurup.

Kozalak şurubu faydaları ve zararları nelerdir ?

Yararları

  Kozalak şurubunu, özelliklede bağışıklığımızı güçlendirmeye çalıştığımız şu günlerde kurtarıcı olarak görmek mümkün. Bunun yanında birçok faydası var. Gelin faydalarına birlikte bakalım.
  • Akciğerleri temizler.
  • Astım ve bronşite iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece virüslerle ve bakterilerle savaşır.
  • Metabolizmayı düzenler.
  • Strese iyi gelir.
  • Nezleye gribe iyi gelir.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Boğazı yumuşatır.
  • Enerji verir, böylece gündelik işlerinizi daha kolay halledersiniz.

Zararları

 Olgunlaşmamış kozalak mideye zarar verebilir.
 Bunun dışında bilinen bir rahatsızlığı bulunmamaktadır. Ancak fazla tüketildiğinde her şeyin fazlası zarar, mantığıyla bir takım sorunlar ortaya çıkarmaktadır.
 Özellikle, şeker hastasıysanız tatlandırmak için şeker yerine balı tercih ediniz.

Kozalak şurubunu kimler kullanamaz ? 

 Herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa doktora danışmadan kullanmamanız tavsiye edilir.

Kozalak Şurubu Nasıl yapılır ?

  • 25-30 adet kozalak tekrar kullanılmayacak bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su koyup bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün o su dökülür, daha sonra tekrar üzerini geçecek kadar su doldurulur ve kaynaması beklenir. ( bir taşım kaynatılır.)
  • Kaynatılan su tekrar dökülür üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve bu suyla kozalaklar 3 saat kaynatılır.
  • Tatlandırmak için bal ya da şeker ilave edilir.  

 Verilen tarife göre 1 litrelik kavanozlardan 2 adet çıkmaktadır. Miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz.

Kaynatılan suyun tekrar dökülmesinde ki amaç kozalakta herhangi bir pislik varsa arınması amaçlıdır.

 Tatlandırmak için bal tercih etmeniz önerilen ve daha sağlıklı olanıdır.

 Günde bir tatlı kaşığı tüketmeniz tavsiye edilir.

Kozalak Şurubu Nerede Satılır ?

  İnternet üzerinden markalaşmış ve ev yapımı pek çok ürün bulunmaktadır.
  Kendim yapamam satın alacağım diyorsanız, kendi yaptıkları ürünleri satan kadın girişimcilere öncelik tanımanızı öneririm. Yazıdaki linke tıklayarak ürüne bakabilirsiniz.


Kozalak şurubu kullandım. Memnun kaldım mı ?

   Evde kendi yaptığımız kozalak şurubunu kullandım. Günde bir tatlı kaşığı tükettim.
Sonrasında her gün olmasa da kendimi halsiz hissettiğimde ya da boğazımda yanma olduğunda tüketmeye başladım.
  Etkisini gerçekten hemen gösteriyor. Sabah tükettiğimde hemen halsizliğimi ve boğazımdaki yanma hissini geçirdiğini fark ettim. 
  Koronavirüse yakalanan yakınlarımda hastalık sürecinde kullandılar. Daha çabuk toparlandılar. 
  Kesinlikle bitkisel içeriklerin, hastalıklara faydasının olduğunu görmek mümkün. 
  Düzenli olarak pekmez de tüketmeye çalışıyorum bu dönemde ancak kozalak şurubunda aldığım anında etkiyi pekmezden göremedim...
  Bu açıdan kesinlikle kullanmanızı öneriyorum.
  Kendi yapma imkanınız varsa evde yapılan katkı maddesi içermediği için çok daha faydalı olacaktır. Eğer ki satın almayı düşünüyorsanız da ev yapımı olanları tercih ediniz...



Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir? Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir? Reviewed by kadınadair on Nisan 03, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.